• Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia,

             

            na základe informácii MŠVVaŠ všetci žiaci základnej školy budú od 11.01.2021 vzdelávaní dištančne. Žiaci 1. stupňa dostanú informácie o spôsobe dištančného vzdelávania od triednych učiteliek. Predpokladaný nástup žiakov 1. stupňa do školy je od 18.01.2021 a žiakov 2. stupňa od 25.01.2021.

            Informácie k nástupu žiakov na prezenčné vzdelávanie dostanete cez edupage a budú uverejnené aj na stránkach školy.

             

            Vedenie školy

             

          • Riaditeľské voľno: 29.10.2020 (štvrtok) a 05.11.2020 (štvrtok)

          • Vážení rodičia,

            touto cestou Vám oznamujem, že v dňoch 29.10.2020 (štvrtok) a 05.11.2020 (štvrtok) udeľujem, v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, žiakom 1. – 4. ročníka ZŠ Dudova 2 riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (zabezpečenie celoštátneho testovania obyvateľov v priestoroch základnej školy). Žiaci 2. stupňa pokračujú v týchto dňoch v dištančnom vzdelávaní.

            V školskej jedálni sa obedy podávať nebudú, všetci stravníci budú automaticky odhlásení.

             

             

            Ďakujeme za pochopenie

            Mgr. Hana Závodná

            riaditeľka školy

          • Zmena termínov jesenných prázdnin

          • Vážení rodičia, v zmysle pokynov MŠVVaŠ sú termíny jesenných prázdnin nasledovné:

             

            - od 30.10. – 02.11.2020, nástup do školy od 03.11.2020

            - od 06.11. – 09.11.2020, nástup do školy od 10.11.2020

          • Oznam o dištančnom vzdelávaní

          • Vážení rodičia, milí žiaci,
            od 26.10.2020 (pondelok) do 27.11.2020 (piatok) v zmysle aktuálnych usmernení z MŠVVaŠ prechádzajú žiaci 2. stupňa na dištančné vzdelávanie. Vyučovanie sa neprerušuje, len sa mení jeho forma. Všetky povinnosti týkajúce sa účasti a aktivity na vyučovaní zostávajú nezmenené pre rodičov aj žiakov.Budúci týždeň dostanete od jednotlivých vyučujúcich základné inštrukcie k ich predmetu a zadania na prvé úlohy, prostredníctvom stránky edupage.
            O online vyučovacích hodinách budete včas informovaní.
            V prípade, že nemáte podmienky na dištančné vzdelávanie, nemajte obavy, bude vám oznámené, akým spôsobom si budete tu v škole vyzdvihovať učebné materiály, úlohy, atď. a akým spôsobom ich budete naspäť do školy odovzdávať.Všetci žiaci, stravujúci sa v školskej jedálni, budú počas dištančného vzdelávania z obeda automaticky odhlásení.
            V prípade, že budete potrebovať pomoc, obráťte sa na triednych učiteľov a učiteľov jednotlivých predmetov.Veríme, že vzájomnou spoluprácou a ústretovou komunikáciou spoločne zvládneme toto obdobie, náročné pre nás všetkých.

            Vedenie školy

          • Žiadosť o zapojenie sa do aktívnej účasti formou dobrovoľníctva

          • V nadväznosti na Uznesenie vlády Slovenskej republiky č. 665 z 18. októbra 2020 k návrhu na prípravu a vykonanie celoštátneho testovania obyvateľstva na území Slovenskej republiky na prítomnosť ochorenia COVID-19 v čase núdzového stavu.

             

            Z poverenia pána starostu, hlavného predstaviteľa krízového štábu v našej mestskej časti Bratislava-Petržalka si Vás dovolíme požiadať o zapojenie sa do aktívnej účasti formou dobrovoľníctva.

             

            Tí z Vás, ktorí by mali záujem sa v dňoch 30. 10. – piatok, 31. 10. – sobota, 1. 11. 2020 – nedeľa /prvá vlna testovania/

            dobrovoľne zapojiť do výkonu testovania v našej mestskej časti ako členovia testovacích tímov - administratívni pracovníci, budú mať za úlohu viesť zoznamy testovaných osôb. Vekové ohraničenie dobrovoľníkov je od 18. rokov do 50 rokov.

             

            Všetky ďalšie podrobnosti spolupráce Vám budú priebežne realizačným tímom našej mestskej časti oznamované a zároveň môžete získať informácie na webovskej stránke našej mestskej časti Bratislava-Petržalka.

             

            Ten dobrovoľník, ktorý sa pridá bude mať zabezpečené ochranné prostriedky.

            Vieme, že tieto „ koronové“ časy sú pre celú našu krajinu náročné, preto skúsme spoločne nájsť v sebe silu a pomôžme tomu, aby sa pre nás v zdraví čo najskôr skončili.

            Veríme, že k svojmu rozhodnutiu pristúpite zodpovedne.

            „SPOLU TO ZVLÁDNEME“.

            Vaše rozhodnutie – stať sa dobrovoľníkom hláste:

            1. na organizačný referát mestskej časti Bratislava-Petržalka mailom na adresu : katarina.majka@petrzalka.sk a eva.stefanikova@petrzalka.sk.

            Potrebné údaje, ktoré musia byť uvedené v registračnom maily:

            a. Meno a priezvisko

            b. Telefonický/Mobilný kontakt – pre prijímanie SMS správ

            c. Mailová adresa, ktorú aktívne používate

            alebo

            2. formou registračného formulára na webovej stránke MČ BA-Petržalka: https://www.petrzalka.sk/2020-10-21-pridajte-sa-k-dobrovolnikom-pocas-celoplosneho-testovania-na-covid-19/

             

            ĎAKUJEME

          • Oznam

          • Oznam pre zákonných zástupcov

            Na základe nových pokynov o Organizácii a podmienkach výchovy a vzdelávania
            v základných školách zo dňa 16.09.2020 z MŠVVaŠ Vám oznamujeme:

             

            • vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a podpísaným Vyhlásením návštevníka školy o bezinfekčnosti. Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy a žiaka.
            • na komunikáciu externých osôb so školou počas prevádzky školy odporúčame využívať dištančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.
            •  po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni po sebe nasledujúce (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá zákonný zástupca písomné VYHLÁSENIE ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU O BEZINFEKČNOSTI, (môžete si ho vyzdvihnúť na bráne školy aj počas víkendov alebo stiahnuť z web stránky školy)
            •  pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá zák. zástupca potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.
            • v prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené
            • žiak má mať každý deň k dispozícii minimálne dve rúška a jednorazové hygienické vreckovky (zabudnuté, nájdené rúška sú pri vrátnici
            • žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, aj v školskej jedálni, 1. stupeň nemusí mať rúško v triede, kde prebieha výchovno -vzdelávací proces
            • aktualizácie k organizácii vyučovania budú zverejňované na stránke školy

             

          • Oznam

          •   Vážení rodičia,  po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá zákonný zástupca písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie, vyhlásenie si môžete denne vyzdvihnúť na bráne školy, alebo si ho stiahnúť tu.

          • Pokyny upravujúce podmienky prevádzky a vnútorného režimu Základnej školy Dudova 2, Bratislava a školského klubu detí pri ZŠ a podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov od 03.09.2020.

          • Škola bude mať prevádzku od 7:00 – 17:00 hod.

             

            Vyučovanie:

            8:00 – 13:25 hod./podľa rozvrhu a pokynov triedneho učiteľa

            Školský klub detí - prevádzka:

            7:00 – 7:45 hod. – 11:35– 17:00 hod.

             

            Škola sa bude riadiť odporúčaniami podľa jednotlivých fáz – zelená, oranžová a červená fáza:

            Zelená fáza predstavuje stav, kedy škola nemá žiadneho podozrivého ani pozitívneho žiaka či zamestnanca.

            Oranžová fáza zachytáva situáciu, kedy má škola žiaka alebo zamestnanca podozrivého na ochorenie.

            Červená fáza obsahuje zoznam opatrení v prípade pozitivity dvoch a viac prípadov u žiakov alebo nepedagogického pracovníka alebo jedného pedagóga.

            Viac na: https://www.minedu.sk/data/att/17074.pdf

             

            Do školy vstupujú len žiaci bez rodičov, okrem rodičov 1. ročníka, vstup rodičov len s rúškom - najdlhšie však do 09.09.2020!

            Pri vstupe do školy – ranný filter – dezinfekcia rúk žiakov, meranie teploty bude prebiehať počas prvej vyučovacej hodiny

             

            •  Dôležité: Prvý deň (2.9.2020) pri nástupe do školy zákonný zástupca alebo dieťa odovzdá vyplnené - Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa pred začiatkom nového šk. roku 2020/21
            • Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (toto vyhlásenie predkladá rodič po každom prerušení dochádzky dieťaťa do ZŠ v trvaní viac ako 3 dni)

             

            Organizácia vstupov do školy, všetci žiaci vstupujú s rúškom na tvári, v prípade, že rúško mať nebudú, môžu si ho zakúpiť na vrátnici školy, cena 0,30 €:

             

             

            Hlavný vchod:                                               Bočný vchod pri altánku:

            1.A, 1.B, 1.C, 1.D                                          5.A, 5.B

            2.C, 3.C, 4.C                                                 6.A, 6.C

                                                                                  7.A, 7.B

            Bočný vchod:                                                 8.A, 8.B

            2.A, 2.B                                                          9.A

            3.A, 3.B

            4.A, 4.B

            6.B

            9.B

             

             

            Žiaci použijú čip a prezúvajú sa v šatniach.

             

            • Potreby, ktoré si deti prinesú – vrecko s prezuvkami, jedno rúško na tvári, jedno náhradné rúško v taške, papierové jednorazové vreckovky, školské pomôcky (v prvý deň písacie potreby, farbičky, slovník, nápoj, desiata. Na ďalšie dni si prinesú veci podľa pokynov vyučujúceho a rozvrhu hodín
            •  Meranie teploty žiakov bezdotykovým teplomerom bude prebiehať priamo v triedach po začatí vyučovania.
            • Žiak si v triede umýva ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko-epidemiologickými nariadeniami – použije mydlo v dávkovači a papierovú utierku, ktorú po použití odhodí do koša.
            • Na toaletách použije rovnako mydlo v dávkovači a jednorazové papierové utierky. Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, žiaci 1. stupňa si môžu rúško počas vyučovania v triede zložiť, žiaci 2. stupňa majú rúško neustále na tvári, okrem pitia, jedenia v triede a jedenia v školskej jedálni
            • Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.
            • Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec (napr. aj asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg, psychológ) majú odporučené nosiť rúško alebo ochranný štít
            • Žiaci, ktorí sa nebudú stravovať v ŠJ, musia po skončení vyučovania odísť domov. Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, ale nenavštevujú ŠKD, môžu ísť po vyučovaní na obed podľa pokynov vyučujúceho.

             

            Zákonný zástupca

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.
            •  V prípade, že u dieťaťa/žiaka je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu/žiakovi nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa(žiak) zo školy vylúčené.

             

            Opatrenia školy kvôli prevencii nákazy COVID-19 majú smerovať ku implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva a sú založené na princípe

             

            ROR - Rúško, Odstup, Ruky

             

            preto žiadame všetkých, aby pred budovou dodržiavali odstupy.

             

            Stravovanie

            • Podľa podmienok školy sa budeme snažiť zabezpečiť stravovanie žiakov tak, aby sa triedy nepremiešavali
            • Obmedzíme stravovanie len na žiakov, zamestnancov školy bez stravovania cudzích stravníkov
            • Pri príprave jedál a pri vydávaní budeme dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá
            • Žiaci, ktorí prichádzajú do školskej jedálne sami, bez sprievodu vychovávateliek sa riadia pokynmi dozor konajúceho pedagóga
            • Všetci stravníci vstupujú do školskej jedálne s rúškom na tvári, len počas priamej konzumácie jedla si rúško môžu zložiť

             

             

            Tieto pokyny sú vypracované podľa podmienok a možností ZŠ Dudova 2, Bratislava. Popisujú organizačné kroky a postupy, ktoré je potrebné dodržať v prípade nevyskytnutia sa ochorenia COVID – 19 - protiepidemiologické opatrenia a v prípade výskytu ochorenia COVID – 19 u zamestnancov alebo žiakov školy – semafor opatrení.

            Pokyny rešpektujú opatrenia a rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR (ďalej aj ako „ÚVZ SR“). Predstavujú nadstavbu platných opatrení a budú podliehať pravidelnej aktualizácii.

             

            .

             

             

             

            Pokyny vypracovala Mgr. Hana Závodná, riaditeľka školy

            V Bratislave 27.09.2020

             

             

             

            Viac na: https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-aktualizovane-2682020/

        • Organizácia zahájenia školského roka 2020/2021
          • Organizácia zahájenia školského roka 2020/2021


          • Nástup: 

            Žiaci vstupujú do školy predným a bočnými vchodmi podľa rozpisu 

            Každý žiak prinesie a odovzdá pri vstupe do školy vyplnené:  

            Dokumenty na vyplnenie si môžete vyzdvihnúť aj pri hlavnom vchode. 


            8:00 - 2. - 9. ročník, ranný filter, žiaci idú do tried bez zákonných zástupcov 

                      2. - 4. ročník si po príchode do triedy môžu rúško zložiť 

                      5. - 9. ročník si rúško neskladá 

            8:30 - 1. ročník, ranný filter, žiaci idú do tried, sprevádzať môže LEN ZÁKONNÝ ZÁSTUPCA 

                    - zákonní zástupcovia musia mať po celý čas rúško, žiaci si ho môžu v triede zložiť 

            9:00 - slávnostný príhovor riaditeľky školy cez školský rozhlas 

            9:10 - 9:40 - základné informácie pre rodičov žiakov 1. ročníka a ostatných žiakov školy 

            Triedny aktív pre rodičov žiakov 1. ročníka bude 3.9.2020 o 17:00 

            9:40 - koniec vyučovania, žiaci idú buď domov, alebo do ŠKD 

            OBED sa bude vydávať od 10:30 do 12:00 

            Žiakov, ktorí v tento deň nepôjdu na obed, je potrebné z obeda odhlásiť. 

            Prevádzka ŠKD bude v tento deň do 16:00. 

            Pokyny pre vyučovanie od 3.9.2020 budú zverejnené v priebehu týždňa. 



            Rozpis vstupu žiakov do školy od 2.9.2020 

             

            Hlavný vchod: 

            1.A, 1.B, 1.C, 1.D 

            2.C, 3.C, 4.C 

             

            Bočný vchod: 

            2.A, 2.B 

            3.A, 3.B 

            4.A, 4.B 

            6.B 

            9.B 

             

            Bočný vchod pri altánku: 

            5.A, 5.B 

            6.A, 6.C 

            7.A, 7.B 

            8.A, 8.B 

            9.A 

        • Zoznam potrieb do 1. ročníka
          • Zoznam potrieb do 1. ročníka

          •  

             

             

            • školská taška
            • peračník a v ňom:

                                                   3 - 4 mäkké ceruzky, farbičky (napr. Progresso)

                                                   strúhadlo a guma

                                                   tyčinkové lepidlo a nožnice s oblými hranami

             

            • prezúvky vo vrecúšku
            • telesná výchova:      

                                          tričko (na farbe nezáleží)

                                          tepláky alebo krátke nohavice

                                          ponožky

                                          tenisky s bledou podrážkou alebo cvičky

            Všetky veci vložiť do vrecúška.

             

            • výtvarná výchova: farby (vodové, temperové)

                                            staré noviny na lavicu

                                            nádobka na vodu

                                            handrička na utieranie štetca

                                            štetce - okrúhle, ploché, široké aj úzke

                                            plastelína

                                            sada farebných papierov

                                            zásterka alebo staré tričko

            Všetky veci vložiť do kufríka (je najlepší, ale možno použiť aj škatuľu od topánok alebo vrecúško).

             

            Okrem toho bude každé dieťa potrebovať dve rúška a balík hygienických vreckoviek.

            O spôsobe nákupu ďalších pomôcok bude pani učiteľka informovať na začiatku školského roka.

        • Pokyny k nástupu žiakov od 15.06.2020
          • Pokyny k nástupu žiakov od 15.06.2020

          • Pokyny upravujúce podmienky prevádzky a vnútorného režimu
            Základnej školy Dudova 2, Bratislava a školského klubu detí pri ZŠ
            a podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov od 15.6.2020.

             

            Od 15.06.2020 sa uvoľňujú podmienky k otvoreniu škôl.
            Niektoré zmeny pri otvorení ZŠ epidemiológovia umožňujú od 15.6.2020 nasledovné:
            - povoľuje sa viac detí v skupinách (rušia sa limity 15 a 20 detí)
            - povoľuje sa zmiešavanie detí v triedach – nemiešanie bude iba formou odporúčania
            - povoľuje sa prevádzka školy stanovená na maximálne 10 hodín
            - ruší sa povinné meranie teploty – bude len formou odporúčania a náhodným preverením
            - ruší sa aj organizovanie osôb pred školou po skupinách

            Režim Základnej školy, Dudova 2, Bratislava
            Škola bude mať od 15.06.2020 prevádzku od 7:00 – 16:30 hod.
            Vyučovanie:
            8:00 – 11:35 hod.
            Školský klub detí - prevádzka:
            7:00 – 7:45 hod. – 11:35– 16:30 hod.

            Žiaci 1. – 5. ročníka budú vo svojich kmeňových triedach. Pokiaľ to organizačne bude možné,
            budú so svojimi triednymi učiteľmi.
            Pri rannom vstupe do školy bude každému žiakovi odmeraná teplota bezdotykovým
            teplomerom a
            vo vestibule školy si každý vydezinfikuje ruky.

            •  Dôležité: Prvý deň pri nástupe do školy zákonný zástupca alebo dieťa odovzdávyplnené VYHLÁSENIE O ZDRAVOTNOM STAVE DIEŤAŤA (viď príloha 1)učiteľovi, ktorý vykonáva ranný zdravotný filter.
            •  VYHLÁSENIE O ZDRAVOTNOM STAVE DIEŤAŤA sa odovzdá po každomprerušení dochádzky dieťaťa do ZŠ v trvaní viac ako 3 dni.

            Rozpis vstupu do budovy školy pre žiakov nenavštevujúcich ranný ŠKD:

            1. – 4 . ročník
            Hlavný vchod
            5. ročník
            Bočný vchod pri altánku
            Deti sa prezúvajú v šatniach.

            •  Potreby, ktoré si deti prinesú – vrecko s prezuvkami, jedno rúško na tvári, jednonáhradné rúško v taške, papierové jednorazové vreckovky, školské pomôcky (v prvýdeň písacie potreby, farbičky, slovník, zošity k predmetom SJ a M), nápoj, desiata. Naďalšie dni si prinesú veci podľa pokynov vyučujúceho
            •  Meranie teploty žiakov bezdotykovým teplomerom bude prebiehať priamo v triedachpo začatí vyučovania.
            •  Žiak si v triede umýva ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymihygienicko-epidemiologickými nariadeniami – použije mydlo v dávkovači a papierovúutierku, ktorú po použití odhodí do koša.
            •  Na toaletách použije rovnako mydlo v dávkovači a jednorazové papierové utierky.Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, okrem svojejskupiny, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces.
            •  Pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec základnej školy nosí rúškoalebo ochranný štít všade vo vnútorných priestoroch školy, okrem priestorov triedy,kde prebieha výchovno - vzdelávací proces.
            •  Minimálne raz denne sa vykoná dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sažiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školynachádzajú
            • Deti, ktoré sa nebudú stravovať v ŠJ, musia po skončení vyučovania odísť domov.Deti, ktoré sa stravujú v školskej jedálni, ale nenavštevujú ŠKD môžu ísť povyučovaní na obed podľa pokynov vyučujúceho.
            •  Žiak môže sám odísť, no je nutné, aby priniesol lístok od zákonného zástupcu, v akomčase môže žiak sám po ukončení vyučovania odísť.

            Ak má dieťa symptómy akéhokoľvek ochorenia, nesmie ho zákonný zástupca poslať
            ráno do školy.
            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19,
            bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou
            zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená
            lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným
            regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Pokyny vypracovala Mgr. Hana Závodná, riaditeľka školy

             

            Vyhlásenie rodiča o zdravotnom stave dieťaťa
             

        • Kritériá na hodnotenie žiakov v 2. polroku šk. roka 2019/2020
          • Kritériá na hodnotenie žiakov v 2. polroku šk. roka 2019/2020

          •  

            Vážení rodičia,
            dovoľte, aby sme Vás oboznámili s kritériami ZŠ Dudova 2, Bratislava, ktoré musí
            Vaše dieťa splniť, aby úspešne ukončilo v čase mimoriadnej situácie, z dôvodu prerušenia
            vyučovania, školský rok 2019/2020. Tieto kritériá boli vypracované v súlade so zmenou
            v hodnotení žiakov základných škôl a boli prerokované v pedagogickej rade.

            Žiak bude za II. polrok celkovo hodnotený slovom „prospel“, ak vo všetkých
            hodnotených predmetoch splní kritériá hodnotenia určené školou.

            Žiak bude za II. polrok celkovo hodnotený slovom „neprospel“, ak z niektorého
            hodnoteného predmetu aj po preskúšaní nesplní kritériá hodnotenia tohto predmetu určené
            školou. Preskúšanie bude možné najneskôr do 31.08.2020.

            Úprava kritérií hodnotenia je v predmetoch slovenský jazyk a literatúra, matematika,
            vlastiveda, prírodoveda, prvouka, biológia, dejepis, fyzika, geografia, chémia a občianska
            náuka sa vzťahuje na obdobie druhého polroka školského roku 2019/2020 vzhľadom
            k mimoriadnej situácii, spôsobenej prerušením vyučovania.

            V záverečnom hodnotení žiakov sa nebudú klasifikovať predmety (okrem náboženskej
            a etickej výchovy) na 1. stupni VV, HV, PV, TŠV, I, na druhom stupni VV, HV,TŠV, Envir.
            výchova, Výchova umením, Technika, 2. cudzí jazyk v 7. ročníku (vysvetlivky: VV –
            výtvarná výchova, HV – hudobná výchova, PV – pracovné vyučovanie, TŠV – telesná
            a športová výchova).


            Kritériá na hodnotenie žiaka v 2. polroku šk. roka 2019/20:

            •  aktívna účasť na aktivitách vyučovania na diaľku a známky získané do 09.03.2020,
            •  kvalita odovzdaných domácich úloh, online cvičení, samostatných prác a projektovpočas mimoriadnej situácie a dodržiavanie termínov ich odovzdania,
            •  v prípade výrazného zlepšenia kvality odovzdaných prác počas mimoriadnej situáciesa zohľadňuje aj známka na polročnom vysvedčení,
            •  aktívna účasť na on-line hodinách, ak sa konali a s ohľadom na možnosti žiaka,
            •  žiak bude hodnotený v danom predmete ak jeho celková úspešnosť dosahujeminimálne 25%.
            •  žiak prospel, ak jeho úspešnosť v každom predmete hodnotenom známkou aleboslovným komentárom je minimálne 25%.

            Možnosti splnenia kritérií pre žiakov, ktorí z rôznych dôvodov neplnili úlohy,
            nespolupracovali počas prerušenia vyučovania:


            a) žiak, ktorý priebežne dosahuje v niektorom hodnotenom predmete aktívnu účasť na
            vyučovaní menej ako 25% si musí, aby bol celkovo hodnotený slovom „prospel“, splniť
            kritériá hodnotených predmetov náhradným spôsobom, ktorý mu určí príslušný vyučujúci,
            napr. vypracovaním projektov, aktívnym plnením úloh, praktickými cvičeniami, a pod.,


            b) v prípade, že žiak nebude plniť kritérium podľa bodu 1, môže si dopracovať, po dohode
             s vyučujúcim, doteraz nevypracované úlohy a testy.

             

            Mgr. Hana Závodná
            riaditeľka školy

             

        • Pokyny pre nástup do školy 1.6.2020
          • Pokyny pre nástup do školy 1.6.2020

          • Pokyny upravujúce podmienky prevádzky a vnútorného režimu Základnej školy Dudova 2, Bratislava a školského klubu detí pri ZŠ a podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov.Prevádzka a vnútorný režim školy na obdobie od 01.06.2020 do konca školského roku 2019/2020

             

            Žiaci budú rozdelení do skupín s maximálnym počtom 20 žiakov na 1 skupinu. V niektorých skupinách budú spolu žiaci z rôznych tried i z rôznych ročníkov. Metódy a obsah vzdelávacích a záujmových činností bude prispôsobený zloženiu konkrétnej skupiny vzhľadom na vek žiakov a úroveň ich vedomostí a zručností. Tieto skupiny sa počas jedného týždňa nebudú meniť. Pokiaľ sa počet žiakov v rámci týždňa zmení, v nasledujúcom týždni zmeníme zloženie skupín podľa aktuálneho stavu

            V mesiaci jún nepôjde o štandardný výchovno-vzdelávací proces, tento bude zameraný na znovuobnovenie získaných návykov žiakov vo vzťahu ku vzdelávaniu, na obnovenie prirodzeného socializačného prežívania žiakov v rovesníckych skupinách spred obdobia mimoriadneho prerušenia prevádzky školy.

            Prevádzka v ZŠ bude od 7:30 do 16:00 hod 

                   1.stupeň(1. - 4. ročník):

            •   7.30 – 8:00 ranný zdravotný filter
            •   08:00 – 11:30 vyučovanie
            •  11:30 – 16:00 ŠKD
            • 11:30 – 14:15 obed v ŠJ podľa rozpisu s pedagógom, nie individuálne. Žiak, ktorý odchádza po vyučovaní domov sám a je prihlásený na obed je povinný sa naobedovať so skupinou. Následne môže odísť domov.

             

                   2.stupeň(5. ročník):    

            • 8:15 – 8:45 ranný zdravotný filter
            • 08:30 – 12:30 vyučovanie
            • 12:30  –12:50 obed v ŠJ podľa rozpisu s vyučujúcim, nie individuálne

            Žiaci budú obedovať v rovnakých skupinách v akých strávili spolu dopoludňajšie vyučovanie, v týchto skupinách budú spolu tráviť i čas strávený v ŠKD. 

            Časový harmonogram obedovania skupín bude určený na základe prevádzkových pokynov v školskej jedálni.

            Deti, ktoré budú navštevovať ŠKD, si zákonný zástupca môže vyzdvihnúť najskôr od 14.00 hod, najneskôr do 16:00 hod.

            Pobyt v školskom klube detí (ŠKD).

            Pre žiakov 5. ročníka nebudeme ŠKD v tomto mesiaci z organizačných dôvodov poskytovať.

            V čase od obeda do 16:00 je každá skupina žiakov s pridelenou vychovávateľkou. V prípade priaznivého počasia trávia žiaci čas vonku v areáli školy, pričom sú jednotlivé skupiny žiakov na presne vymedzenom priestranstve, aby nedochádzalo k miešaniu skupín. Za týchto okolností nie je potrebné, aby mali žiaci a pedagógovia v úzkom kruhu svojej skupiny na danom vymedzenom priestranstve rúško.Ranná ani záverčná služba nebude v ŠKD v tomto období zabezpečovaná. Zákonní zástupca je povinný rešpektovať čas otvorenia a zatvorenia školy a prispôsobiť tak príchod a odchod dieťaťa v danom čase.

            Žiaci budú prichádzať a odchádzať len s osobami, ktoré so žiakom žijú v spoločnej domácnosti, pričom sprevádzajúca osoba nevstupuje do budovy školy pri príchode. Keď si rodič príde vyzdvihnúť dieťa z ŠKD, vtedy môže prísť k vstupu do školy a elektronickým vrátnikom požiadať o vyzdvihnutie dieťaťa. V tomto priestore môže byť prítomná len jedna osoba, po vyvolaní svojho dieťaťa čaká pred vchodom a zároveň žiadame o dodržiavanie bezpečnostných odstupov. Žiak môže prísť do školy samozrejme i sám, v prvý deň odporúčame prísť v doprovode zákonného zástupcu z dôvodu kontroly a odovzdania Vyhlásenia o zdravotnom stave dieťaťa. Môže aj sám odísť, no je nutné, aby priniesol lístok od zákonného zástupcu, v akom čase môže žiak sám po ukončení vyučovania odísť.

            Pri rannom vstupe do školy bude každému žiakovi odmeraná teplota bezdotykovým teplomerom a vo vestibule školy si každý vydezinfikuje ruky.

            • Dôležité: Prvý deň pri nástupe do školy zákonný zástupca alebo dieťa odovzdá vyplnené VYHLÁSENIE O ZDRAVOTNOM STAVE DIEŤAŤA (viď príloha 1) učiteľovi, ktorý vykonáva ranný zdravotný filter.

            • VYHLÁSENIE O ZDRAVOTNOM STAVE DIEŤAŤA sa odovzdá po každom prerušení dochádzky dieťaťa do ZŠ v trvaní viac ako 3 dni.

            Bez vyššie uvedeného vyplneného vyhlásenia, dieťa nesmie vstúpiť do budovy.

            • Od 7:30 do 8:45 sa uskutoční ranný zdravotný filter (meranie telesnej teploty, dezinfekcia rúk). V prípade, ak bude dieťaťu nameraná teplota vyššia ako 37,2 ° C, nemôže sa zúčastniť vyučovania. 

            • Vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa si môžete stiahnuť tu, alebo si ho môžete vyzdvihnúť na vrátnici priamo v škole, denne od 8:00 – 12:00 hod.. Vyplnené tlačivo potom prinesiete pri nástupe do školy.

            • Všetci žiaci si povinne nosia do školy čip, použijú ho podľa inštrukcie vyučujúceho.

            Rozpis vstupu do budovy školy:

            1. – 4 . ročník

            Hlavný vchod

            7:30 – 8:00    -    1.A, 1.B, 1.C,1.D , 2.B, 

            Bočný vchod 1. stupeň

            7:30 – 8: 00    -    2.A, 3.A, 3.B. 4.B 

            Bočný vchod pri altánku 

            7:30 – 8:00    -    2.C, 3.C 4.A, 4. C

             

            5. ročník

            Bočný vchod pri altánku 

            8:15 – 8:45    -    5.A, 5. B. 5.C

            Deti sa prezúvajú v triedach.

            • Potreby, ktoré si deti prinesú  – vrecko s prezuvkami, jedno rúško na tvári, jedno náhradné rúško v taške, papierové jednorazové vreckovky, školské pomôcky (v prvý deň písacie potreby, farbičky, slovník, zošity k predmetom SJ a M), nápoj, desiata. Na ďalšie dni si prinesú veci podľa pokynov vyučujúceho

            • Žiak si v triede umýva ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko-epidemiologickými nariadeniami – použije mydlo v dávkovači a papierovú utierku, ktorú po použití odhodí do koša.

            • Na toaletách použije rovnako mydlo v dávkovači a jednorazové papierové utierky.Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, okrem svojej skupiny, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces.

            • Pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec základnej školy nosí rúško alebo ochranný štít všade vo vnútorných priestoroch školy, okrem priestorov skupiny, kde prebieha výchovno - vzdelávací proces.V miestnosti, v ktorej sa zdržuje skupina, bude zabezpečené časté a intenzívne vetranie.

            • Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha 2x denne. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, sa vykonáva minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí). Minimálne raz denne sa vykoná dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú

            • Deti, ktoré sa nebudú stravovať v ŠJ, musia po skončení vyučovania odísť domov (POZN: Podľa pokynov hygienikov nie je možné, aby si dieťa nosilo špeciálny obed vo svojich nádobách.).

            Ak má dieťa symptómy akéhokoľvek ochorenia, nesmie ho zákonný zástupca poslať ráno do školy.

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Prípadné zmeny podmienok prevádzky a vnútorného režimu budeme priebežne aktualizovať podľa aktuálnej situácie a organizačných potrieb školy.

             

            Pokyn vypracovala Mgr. Hana Závodná, riaditeľka školy

             

             

        • Zápis do prvého ročníka
          • Zápis do prvého ročníka

          • V dňoch 17.4.2020 - 18.4.2020 sa v priestoroch ZŠ Dudova 2 v Bratislave uskutoční zápis detí do 1. ročníka.
            17.4.2020 (piatok): 8:00 - 12:00
            18.4.2020 (sobota): 8:00 - 12:00

            Zápis odporúčame vykonať vyplnením elektronickej prihlášky, bez fyzickej účasti na zápise v škole. Údaje na prihláške budú overené dodatočne.

            V prípade, že zápis nebol vykonaný elektronicky, sa zápisu zúčastní len JEDEN zákonný zástupca, bez dieťaťa. Žiadame, aby každý zákonný zástupca mal na tvári ochranné rúško, na rukách ochranné rukavice a vlastné pero. Do budovy vstupujú rodičia až po vyzvaní. Tieto opatrenia sú v záujme ochrany nielen zapisujúcich učiteľov, ale aj rodičov.


            Kvôli overeniu údajov prinesú zákonní zástupcovia na zápis:

            •  občiansky preukaz
            •  rodný list dieťaťa
            •  prípadne súdne rozhodnutie o zverení dieťaťa do starostlivosti

            Do školského obvodu ZŠ Dudova 2 patria tieto ulice:

            • Ambroseho
            • Bradáčova
            • Dudova
            • Hrobákova
            • Kutlíkova
            • Romanova
            • Rovniankova
            • Starhradská
            • Starohájska

            Zákonní zástupcovia prídu zapísať deti, ktoré do 31.8.2020 dovŕšia šiesty rok veku.

             

             

        • Oznam pre stravníkov v školskej jedálni
          • Oznam pre stravníkov v školskej jedálni


          • V súvislosti s prijatou zmenou VZN č. 15/2019 zo dňa 30. 9. 2019 o určení výšky príspevku
            a spôsobe jeho platby na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach sa
            mení čas dokedy je potrebné dieťa/ žiaka odhlásiť zo stravovania nasledovne:


            -          odhlásiť sa zo stravovania je potrebné najneskôr do 7,30 hod. v danom stravovacom dni,


            -          v zmysle zákona 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVaR SR dieťa/žiak má nárok na stravu
            za poplatok znížený o sumu 1,20 € iba v prípade ak splnil dve podmienky zúčastnil sa  výchovno -
            vzdelávacieho procesu v škole a odobral obed
            ,


            -          zákonný zástupca je povinný v prípade neúčasti svojho  dieťaťa na výchovno-vzdelávacom procese
            dieťa/žiaka zo stravy včas odhlásiť, alebo uhradiť plnú sumu príspevku na stravovanie (poplatok za
            potraviny aj režijné náklady) ,


            -          v prípade,  že stravník nebude zo stravy odhlásený niekoľko dní, zákonný zástupca uhrádza stravu za
            všetky dni neprítomnosti dieťaťa v škole,


            -          v záujme dodržania zákonných podmienok nároku na dotáciu – preukázanie dochádzky v škole
            a odobratie obeda,  je  nutné aby zákonní zástupcovia upozorňovali svoje deti na nosenie čipu
            a nezabúdali sa pri príchode do školy a pri odobratí obeda čipovať , nakoľko táto evidencia slúži ako
            podklad na účtovanie poplatkov za stravu


            -          vypúšťa sa podmienka, že v prvý deň choroby dieťaťa si môže zákonný zástupca obed odobrať do
            obedára,  nakoľko pri zmene času odhlasovania je táto možnosť bezpredmetná


            -          za neodobratú, alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje

            Ďakujeme vopred za bezproblémovú spoluprácu